Monday, October 5, 2009

Pemilik Cintaku......


Judul Buku : Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul
Penulis : Fatimah Syarha Mohd Noordin
Terbitan : Telaga Biru Sdn. Bhd
Harga : RM 12.00

Buku yang harus dimiliki oleh pencari cinta hakiki samada wanita mahupun lelaki. Buku ini dihadiahkan oleh seorang junior di UPSI; ude.Thankz ude..Buku ini menggarap dan menyingkapi batasan-batasan sebelum dan semasa pertunangan. Selain memberikan pelbagai tip yang berguna seperti tips menepis cinta remaja, tips menepis dugaan bercinta, tips di fasa pertunangan dan juga tips di alam perkahwinan. Walaupun apa yang dicoretkan manis belaka, dan rata-rata pembaca menganggap kisah ini hanyalah retorik, namun ia akan menjadi kenyataan jika kita berkemahuan. Lantaran perlu juga diingat, bumi mana tidak ditimpa hujan.. Sesungguhnya kebahagian itu bermula apabila kita menjaga keberkatan pertunangan; tiada sms yang melalaikan, tiada e-mail yang mengkhayalkan, tiada ungkapan cinta sayang, apatah lagi untuk keluar berdua-duaan. Ingat Tiada percintaan sebelum perkahwinan. Cintailah Allah, nescaya cinta pasangan soleh turut dimiliki..

Yakinilah janji Allah yang terakam dalam surah an-Nur : 26
' Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik, dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita yang baik (pula)'

Bahana Cinta : Penyair Arab
Cinta merupakan anugerah takdir,
pertama kali datang terlihat bak air tenang,
namun ketika seseorang yang bersangkutan menerjuninya,
tenggelamlah ia di dalamnya, tak tertolong lagi.

Selamat membaca.. semoga kita mampu membina paradigma yang baru agar tak tertipu mengejar cinta sebelum kahwin.

No comments:

Post a Comment

.: Pegangan Da'ie :.

Ana ramyun min rimayatil Islam, farmi ainama syi'ta

(aku adalah anak panah daripada panahan Islam, kemana saja aku dicampakkan, disitulah aku akan berjuang')'aslif nafsak wad'u ghairak (Perbaiki diri dan sampaikan pada yg lain)